„Kad ti ono ideš?“ pita me sin za obiteljskim ručkom „Pa idem 21. a vraćam se 29. 07.” odgovorim. Sretna sam što bar jedna osoba u mojoj obitelji ne ignorira činjenicu da nekud idem.„ A kad već pitate, ima jedan tekst koji sam jučer pročitala u vezi Highlandera…“ obratim se ekipi za stolom. Svi nastavljaju priču i nitko me ne sluša.

Srećom, tu su prijatelji. „Kak ide, jesi spremna?“ pita Dina. Iskreno, ne znam šta da odgovorim. Osjećala sam se spremnom dok nisam pročitala tekst jednog završenog Gorštaka. Nakon čitanja, malo sam se zabrinula.

Manjak interesa za ovu temu u mom selu, natjerao me da se zaletim do Zlosela. Svoju zadnju Highlander masažu odlučila sam priuštit Andriji, koji se predamnom izbrbljao da poznaje taj teren. Usput sam mu spomenula svoje bojazni.

„Jedan tip je napisao da je požalio što nije više teglio kroz godinu pa nabrao 100 km…” kažem Andriji “Kužiš, nije vježbao po planini s ruksakom. A šta ću onda ja, nisam teglila ni 20!?“ Andrija se nasmije: „Ma ti ideš na svježinu!“ Pa da, tako je. “A reci mi kakva su tvoja iskustva s tegljenjem ruksaka?“ „A ja ti natrpan ruksak dokle ide, nekad i lubenicu uvalin, pa tako šetam po planini…“ Uhvati me smijeh dok zamišljam tu scenu i Perinu reakciju na uvaljivanje lubenice. I to bez vaganja!

Nakon nekoliko minuta razgovora, shvatim da sam spremna za Blidinje. Možda je trebalo više teglit, možda nije. U svakom slučaju, nitko ne može reć da sam ustala s kauča i krenula u avanturu. A sve ostalo…bit će nekako.

Osim iznenadne spoznaje da sam spremna, shvatim i da je teško pričat o kamenjaru s nekim kome je to svakodnevica. O stvarima koje mene muče, on uopće ne razmišlja. Ipak, bilo je nekako veselo i optimistično. Doduše, tu istu večer Andrija je na svom profilu objavio kako mu je pun kufer ispraznih ljudi i mlaćenja prazne slame. I da se jedva čeka vratit u svoju planinu i osamu.

To me malo uznemirilo. Istog sam mu trena imala potrebu poručit:„Ne brini ništa. Kad i ja postanem Gorštakinja, ići ćemo na sipar Lipe staze i tamo ću oborit tvoj rekord. Platit ćeš mi grah i pivo i sve će opet imat smisla, vidjet ćeš!“

2 misli o “Gorštakinja – Odbrojavanje

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s