Volim ovakvu priliku da nešto kažem, napišem ili iznesem neku svoju spoznaju stečenu dugim promišljanjem …

Ovaj put bi nešto rekla o Kupincu, životu na selu, osami, izoliranosti i bivanju sa prirodom. Život u gradu nosi svoju autentičnost, ljude u blizini, uvijek netko svrati i spontani susret je tu. Odlazak na selo (40 minuta od centra, autocestom) isključuje takve susrete i dopušta ti tvoje pravo na osamljivanje, ulaženje unutar i isključivanje iz društvene angažiranosti.

Kuća koju smo mi odabrali za naš život , nije vikendica već kuća za stanovanje. Drvena je, jako stara kuća 120 godina, osim lijepih velikih planjki nije iskazivala neki predznak ovakve sakrivene ljepotice. Vlasnici prije nas nisu bili neki radosni ljudi, pa im je takvom atmosferom odisala i kuća.

Strast koju ja osjećam pri svakoj intervenciji u ovakvim adaptacijama može se usporediti sa apsolutnom preplavljenosti neviđene sreće, one koja dolazi iz jednog velikog izvora a taj izvor zove se ŽIVOT.

U tim trenucima shvaćam da smo mi tu da bih stvarali, a ne da bih osjećali oskudicu. Jer zaista iz svega možemo stvarati. Tako i iz stare drvene kuće možemo dobiti takav impuls radosti koji ovu stvarnost čini potpuno čarobnom.

Osnovni parametri pri uređenju bili su da u kuću treba ući SREĆA, a to znači BOJE. Što je život bez boja? Čega se ljudi boje kada biraju boju za zidove?

Ja se toga ne bojim i nikada se nisam bojala. Kažu da sam odvažna a kad si odvažan onda si i samouvjeren a kad si samouvjeren onda si i vođen nekom nevidljivom snagom i voljom koja sve situacije vodi ka idealnim, onim koje svi priželjkujemo ali se od straha ne usudimo riskirati. E tu ja riskiram (mislim kod uređenja i biranja boja).

Zato puštam da se sve slaže onako kako je i tako već bilo predviđeno. To ja zovem prepustiti se višem i samo…  guštati!

Kornelija Gavranović

Jedna misao o “Kuća sreće

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s