Ovaj razgovor sa samom sobom dogodio se u trenucima otklanjanja tvrdokornog kamenca u kupaonici. U slobodnom tijeku misli, u glavi mi se oblikovala spoznaja da je tema “ozljeda” u mojem slučaju zastarjela. I da je potrebno načet drugu temu, recimo “oporavak od ozljede”. Nova tema otvara i nova pitanja: “kako provoditi vježbe za jačanje i kvalitetan oporavak” i “bi li pomoglo da se takvo vježbanje odvija pod stručnim vodstvom?”

I dok sam ja tako ribala kupaonicu, Petra KD je o sličnoj temi napisala tekst. Ona sve to dubinski poznaje, za razliku od mene. Ja sam uspjela napisat samo ovaj intimni razgovor iliti apel za pomoć, kako hoćete:

Maki, šta ti kažeš o temi osobnog trenera?

“Kažem: da. Lijepo je kad ti netko pokaže kako dobro radit, ako već sama ne znaš.”

A zašto se ne raspitaš kod ljudi?

“Pa volim ja pitat ljude, ali to proizvodi zbrku u glavi. Previše je oprečnih mišljenja!”

A zašto jednostavno ne slušaš svoje tijelo?

“Ne možemo svi samo ‘slušat svoje tijelo’. Na primjer, moje tijelo radi premalo ili previše. To je zato što moje tijelo sluša mene, a ja pola vremena nemam pojma šta točno radim.”

U redu. A imaš li ti novaca za osobnog trenera?

“Nemam.”

I šta sad?

Sad ide apel koji upućujem svim trenerima koji žele radit na sebi. Predlažem vam da napravimo neku vrstu intelektualne razmjene. Recimo, ja ću otkrit gdje leže problemi u vašoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. S tim u vezi, mogu vam dat neki koristan savjet! A vi ćete mene gonjat da trčim i da radim vježbe snage. Vježbe su prvenstveno za prevenciju ponovne ozljede koljena, ali odradit ću ja sve drugo što bude potrebno.

Važno je da postoji obostrana volja, a uspjeh i novac će doći. Tu nema brige!

P.S Dragi Ido Portal, zaboravi puste Londre i Amerike, dođi meni u Kroejšu. Ne govori nikom da se seliš, samo meni u Inbox javi: “Ja sam u Zg!” Vidimo se, Maki.

Fotka gore: Ido Portal, Just Move.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s