“Bila sam u Tisnom! Znate, ja vam tamo imam kuću!“ kaže djevojčica tanke, slamnate kose svojoj učiteljici. Odgovor je isti svakog prvog dana škole. “ Haha pogle se, crna ko’ majmunica s bijelim zubima!” ruga joj se mlađi brat. Iskrena i otvorena bratska ljubomora.

Pa šta, nek sam crna! Važno je da učiteljica i drugi u razredu znaju da ja u Tisnom imam kuću. Jer kad u Tisnom imaš kuću, onda imaš gomilu školjaka i petrovih uha, bezbroj skokova s mula, otvoren pogled na otok i paradajz na šniti kruha s paštetom. A imaš i najbolje prijatelje na svijetu…

Kad imaš kuću u Tisnom, ti si stvarno sretno dijete!

Zbog toga i sad Maki nestrpljivo čeka da završi uskršnji ručak. Da se polupaju jaja, pojede francuska i napokon krene u Tisno. I ona želi bit na praznicima, baš kao i njeno troje djece!

Dok drugi spavaju, ona zuri u autocestu i odluči da u Tisnom neće obavljat radove. Neće čupat korov i neće strugat hrđu s ograde. Umjesto toga, zamolit će Andriju da ju prošeta stazom kojom ide Tisno trail, jedna od utrka Dalmatinske trail lige.

”Ja bi mogla trčat na Tisno trailu…Ali, to je praktički sutra..!” kaže ona Andriji.

 “Ae, 6.misec je ‘iza kantuna’…”

“Ma kaj ću trčat, težak je to teren…” Njoj su, u zadnje vrijeme, svi tereni teški.

“Ovo težak teren? Daj, Maki, Tisno trail je laganica, makadamčić….!” umiljato će Andrija. “Nema tu ništa teško, evo vidi..” on upali Stravu i pokazuje prstom na karti Murtera. “Ima dvi utrke: ‘Oko otoka’ 19 km i ‘Oko mista’ 9 km!”

Za to vrijeme ona si misli kako usrano trči po kamenu, kako je malo trenirala i kako će se opako zbrukat bude li trčala na Tisno trailu. Al, realno, koga briga! Bitno je da Maki ima kuću u Tisnom i da može doć i davat podršku Mihi i Zrinki. Oni se sigurno neće zbrukat, a dajući njima podršku Maki će sačuvat malo dostojanstva…

“Ma, završiti ćeš za 2ipo ure, da cilo vrime hodaš…” nastavlja Andrija. Pa da! Taman hodala, suočit će se s tim terenom. A šta se loše može desit…?

“…ali pazi! Ja san razbia glavu na ovin škrapama, evo tu, di ti sad prolaziš…”

Kažem, kad imaš kuću u Tisnom, uvijek na njoj nekog vražjeg posla!

Fotka gore: rudinapress

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s