Kad je čovjek nemoćan, objave na društvenim mrežama dodatno ga oslabljuju. Da ne kažem, truju. Treba se isključit iz toga i okrenut čitanju knjige „Les Miserables“. Ili se čovjek može, kao ja, okrenut huškanju drugih bolesnika protiv ostatka svijeta.

„Već me neko vrime ti propovjednici motivacije živciraju skupa s modernin zapadnjačkim stavon o važnosti čovika… i općenito, cila ta „sve je bajno“ shema. Ja te ljude zovem “misli pozitivno” ekipa, jer im nekako uspiva negirati „negativne“ aspekte života. U njihove monotone kolotečine izgleda ne dolaze ni zima ni mrak i pitam se koliko im života proteče oko njih dok vizualiziraju najlipše benefite aktivnosti koje ljudski um može zamisliti.“

Za ovu zeznutu temu, Andrija mi je idealan sugovornik! Iritiran stvarnošću i vlastitim ograničenjima, prisiljen je okrenut se filozofskim pitanjima. Baš kao i ja!

„Onda, tu je i „outdoor“ frakcija „misli pozitivno“ ekipe, oni su opet superiorni naspram planina i grubih terena, puni testosterona, škrguću zubima u maniri kakvih vojskovođa…oni osvajaju!“

Kužim u čemu je problem!Ta ideja da se planinu može osvojiti, da se njome može zavladati. Da se njenim slikama, obično narušenim ogromnom ljudskom glavom u prvom planu, može svakodnevno puniti stranice društvenih mreža.  

„Općenito, ja te propovjednike sportske motivacije koji konstantno ističu moto „pobijedi sebe“ nikako ne razumin. „Je li to „ja“ nešto cjelovito ili se odnosi na „onaj dio mene koji je teže prihvatljiv?“ I možda sam bezobziran jer zadirem u nečiji izbor da pobigne od stvarnosti, ali s obzirom da ja mlatim praznu slamu kroz puste analize i filozofiranja, i sam pritom pokušavajući pobići od stvarnosti, ne mogu ovom pitanju odoliti.“

Ja se slažem s Andrijom, ali predlažem njemu, sebi i dugoj onemoćaloj braći i sestrama, da ovu raspravu odgodimo za budućnost. Za budućnost u kojoj, zbog zauzetosti aktivnostima, nećemo imat vremena.  

Upravo kao što ga nemamo u trenutku koji kamerom bilježi konobarica beach bara u Pirovcu, dok pijemo pivo i „mislimo pozitivno“! I to neposredno prije negoli ću ja krenuti na Highlander BiH, kako bi tamo “osvajala neke planine”.

Fotka dolje: Highlander BiH

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s